در نشست تخصصی تاریخ شفاهی با عنوان تاریخ شفاهی ایثار و شهادت حجت الاسلام شهیدی نماینده ولی فقیه و رئیس بنیاد شهید طی سخنانی، خاطرهای از مقام معظم رهبری بیان کردند. وی در ادامه گفت:
شهیدی بیان داشت: دیدارها با خانواده شهدا، جانبازان و ایثار گران جالب است زیرا در آن مسائلی مطرح میشود که واقعا خود من شرمنده میشوم که آنها چه کردند و ما برای این انقلاب چه کردیم. ما نمیتوانیم متوجه شویم اینها چه فداکاری کردهاند و کسی میتواند متوجه شود که خودش جز آنها بوده است.
وی در ادامه گفت: شما نویسندگان تاریخ شفاهی نقش بزرگی دارید و کاری که شما میکنید کمتر از ایثارگران نیست. شما باید این تاریخ را حفظ کرده و به آینده منتقل کنید و به عنوان یک فرهنگ این اتفاق را ضبط کنید.
نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به دیدارهای هرچند وقت یکبارش با رهبری گفت: در دیدار آخری که خدمت ایشان رسیدم مادر شهیدی آنجا بود. لازم است این را در پرانتز بگویم که به تعبیر خود من هروقت آقا دلشان میگیرد سه کار انجام میدهند اول به زیارت امام رضا میروند اگر نشد جمکران را انتخاب میکنند و اگر آن هم مقدور نبود با توجه به مشغله فراوانشان با خانواده شهدا نشست و برخاست میکنند. در این دیدار نیز این پیرزن آبادانی حضور داشت که با شروع جنگ تحمیلی خانوادهاش نقشآفرینی زیادی داشتند.
وی ادامه داد: حدود ۱۱ فرزند در این خانواده بود که همه آنها در جنگ شرکت داشتند یکی از دختران این خانواده به نام معصومه آباد که شما او را احتمالا میشناسید و اکنون در شورای شهر تهران فعالیت میکند یک ماه بعد از جنگ به اسارت درآمد. آباد خاطراتش را که حاصل ۴۲ ماه اسارتش در کنار سه خانم دیگر بود را به رشته تحریر درآورده است. این کتاب که اثر قطوری هم هست مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته و ایشان فرمودند من این کتاب را ظرف دو روز خواندم. زنان در انقلاب ما نقش زیادی داشتند که نباید آن را نادیده گرفت.
مشرق