لیلة الرغائب یکی از سه شب برتر سال

به گزارش جهان به نقل از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن هاشمی جزی، مدیر گروه اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با اشاره به اهمیت خاص ماه رجب، ابراز داشت: رجب یکی از سه ماه بزرگ عبادت و  بندگی خداست، یعنی ماه رجب به ماه شعبان و بعد از آن به ماه مبارک رمضان منتهی می‌شود که این سه ماه الهی در عبودیت و بندگی بسیار مهم است، این که شروع  ماه بندگی خداوند با ماه رجب است، نشان از جایگاه ممتاز این ماه در برابر ماه‌های دیگر دارد.
 
وی افزود: نکته دیگر درباره اهمیت ماه رجب این است که این ماه یکی از ماه‌های حرام است، همان طور که می‌دانید غیر از ماه رجب، ماه‌های ذی‌القعده، ذی‌الحجه و محرم نیز جز ماه‌های حرام به حساب می‌آیند، به طوری که این سه ماه به طور متوالی قرار گرفته‌اند، اما ماه رجب به طور جداگانه به عنوان ماه حرام محسوب می‌شود، لذا حکایت از اهمیت خاص رجب دارد.


 
حجت‌الاسلام هاشمی جزی با بیان اینکه ماه رجب نزد عرب جاهلی نیز از اهمیت خاصی برخوردار بوده است، اظهار داشت: عرب جاهلی در ماه رجب  جنگ را حرام می‌دانست و به همین جهت در این ماه شمشیرها را روی زمین می‌گذاشتند و همه در امنیت کامل بوده است؛ چرا که می‌خواستند به عبادت و تجارت بپردازند.
 
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق علیه‌السلام در باب اهمیت ماه رجب، ادامه داد: امام جعفر صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «اول ماه رجب همان روزی است که حضرت نوح علیه‌السلام تمام مؤمنین و بندگان خدا و حیوانات را به کشتی راه داد»، همچنین امام یاران خود را به روزه گرفتن اول ماه رجب توصیه کردند.
 
مدیر گروه اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با تاکید بر اینکه شب اول ماه رجب مانند روز اول رجب دارای اهمیت ویژه‌ای است، بیان داشت:  شب اول ماه رجب با شب‌زنده‌داری و روزش با روزه آغاز می‌شود، در این شب دعوت به بندگی توصیه شده است.
 
وی با اشاره به برخی از رویدادهای مهم ماه رجب، افزود: روز اول رجب، روز ولادت امام باقر علیه‌السلام و روز سوم رجب نیر شهادت امام علی النقی هادی علیه‌السلام قرار دارد، همچنین از اتفاقات مهم ماه رجب، اولین شب جمعه ماه رجب است که به «لیلة‌الرغائب» معروف است، روز دهم ماه رجب ولادت امام محمدتقی جواد الائمه علیه‌السلام و روز سیزدهم میلاد امام امیرالمؤمنین قرار دارد.
 
حجت‌الاسلام هاشمی جزی با اشاره به روز پانزدهم رجب سالروز وفات حضرت زینب سلام الله علیها، بیان داشت: روز هیجدهم ماه رجب روز وفات ابراهیم فرزند پیامبر اکرم (ص)؛  روز 25 ماه رجب شهادت امام موسی بن جعفر علیه‌السلام و روز 27 رجب نیز روز مبعث نبی مکرم اسلام(ص) است که نشان ‌دهنده این است که این ماه؛ ماه پر فضیلت و با برکتی است که بایستی به آن توجه شود.
 
خواندن هزار مرتبه ذکر «لا‌اله‌الا‌الله»/ برتری عمره رجب بر ماه‌های دیگر
 
وی در خصوص اعمال مستحبی این ماه، ادامه داد: در طول ماه رجب خواندن  هزار مرتبه دعای «اَسْتَغْفِرُ اللَّهَ ذَا الْجَلالِ وَالْأِکْرامِ مِنْ جَمیعِ الذُّنُوبِ وَالآثامِ» که «شیخ صدوق» آن روایت کرده، همچنین در روایات توصیه شده که هر کس در ماه رجب هزار مرتبه ذکر «لا‌اله‌الا‌الله» را بگوید، خداوند صد هزار حسنه برای او می‌نویسد و صد کاخ بهشتی به او عنایت می‌کند.
 
مدیر گروه اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با اشاره  به دعای «یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ وَآمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرّ» امام صادق علیه‌السلام پس از هر نماز در ماه رجب، ابراز داشت: در این ماه شریف زیارت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در آغاز و میانه‌‌ این ماه بسیار سفارش شده است، گر چه در هر روز بسیار پر برکت است، همچنین در این ماه، «ایام البیض» یعنی سیزدهم تا پانزدهم ماه، اعمال بسیار با فضیلتی خصوصاً اعمال ام داوود در بعدازظهر روز پانزدهم رجب سفارش شده است.
 
وی صدقه دادن در این ماه را از دیگر اعمال مستحبی برشمرد و افزود: انجام حج عمره در ماه رجب بسیار سفارش شده است، به طوری که عمره رجبیه از با فضیلیت‌ترین عمره‌ها محسوب می‌شود و در این ماه مسجدالحرام مملو از جمعیت است، حال اگر کسی نتوانست به حج عمره در ماه رجب برود، زیارت امام رضا علیه‌السلام که به «زیارت رجبیه» معروف است، توصیه شده است.
 
«لیلة الرغائب» یکی از سه شب برتر سال/ نماز 12 رکعتی در اولین شب جمعه ماه رجب
 
حجت‌الاسلام هاشمی جزی با اشاره به اولین شب جمعه ماه رجب، اظهار داشت:  یکی از سه شب مهم سال «لیلة‌الرغائب» است؛ یعنی بعد از شب قدر و شب نیمه شعبان، «لیلة‌الرغائب» جایگاه بسیار درخشانی دارد و این شب، همان شبی است که پیامبر(ص) درباره آن فرموده است: «در آسمان‌ها جنبش و خروش خاصی هست و فرشتگان الهی به دعا و مناجات مشغول می‌شوند»، لذا در روز پنج‌شنبه اولین ماه رجب روزه توصیه شده و در شامگاه آن  بین نماز مغرب و عشا، 12 رکعت نماز دو رکعتی گذارده می‌شود.
 
دروازه بندگی خدا از امام علی(ع) به رسول (ص) و از پیامبر(ص) به خدا
 
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر 6 تا نماز 2 رکعتی که در هر رکعت بعد از «حمد»، سه مرتبه «سوره قدر» و 12 مرتبه سوره «توحید» بایستی خوانده شود، بعد از اینکه نماز تمام شد، این‌گونه خطاب ‌دهد: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی‏ مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلی‏ آلِهِ» سپس به سجده رود و 70 مرتبه این ذکر را بگوید: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» بعد از سجد بلند ‌شود و بگوید: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ اِنَّکَ اَنْتَ العَلِیُّ الْعَظیمُ»، آن گاه به سجده رود و 70 مرتبه ذکر‌« سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ» را بخواند.
 
مدیر گروه اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با بیان اینکه نماز «لیلةالرغائب» مقدمه‌ای برای تجهد و شب زنده‌داری است،‌خاطرنشان کرد: ماه رجب، ماه خدا و ماه امیرالمؤمنین علیه‌السلام نامیده شده است،  اینکه خداوند ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان را کنار هم قرار داده است، بی‌حکمت نبوده، در واقع این سه ماه برای رسیدن انسان به خداست که مراتب درجات کمال در ماه رمضان را درک ‌کنند.
 
وی افزود: رجب، ماه امیرالمؤمنین(ع)، ماه شعبان؛ ماه رسول اکرم(ص) و ماه رمضان؛ ماه خداست، پس دروازه بندگی خدا از امام علی(ع) به رسول اکرم(ص) و از رسول اکرم(ص) به خدا منتهی می‌شود.

منبع : جهان نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد