بچه بسیجی ها به ائتلاف پایداری رأی خواهند داد. شما چطور ؟


جبهه پایداری مشهد مقدّس:

جواد کریمی قدوسی ،

سید امیر حسین قاضی زاده ،

خانم انسیه غفوری شعرباف ،

سید هاشم بنی هاشمی

حجت الاسلام پژمانفر




جبهه پایداری تهران :

1_ آقاتهرانی

2_ حسینیان

3_ زارعی

4_ نبویان

5_ حداد عادل

6_ سقای بی ریا

7_ میرکاظمی

8_ سلیمانی

9_ کوثری

10_ کوچک زاده

11_ رسایی

12_ روانبخش

13_ آلیا

14_ طیب زاده

15_ لاجوردی

16_ نامجو

17_ حمیدزاده

18_ نوباوه

19_ مهدی هاشمی

20_ خطیبی

21_ کفایتی

22_ مرندی

23_ خلیلیان

24_ باباپور

25_ طلا

26_ جوانمردی

27_ دهقانی

28_ استادآقا

29_ محمدی

30_ صفارزاده

 

چرا جبهه پایداری؟


به عنوان قطره ای از اقیانوس نیروهای ارزشی و پای بند به اصول حضرت روح الله و حضرت سید علی از گفتمان جبهه پایداری حمایت می کنیم؛ زیرا :

- عقبه ی فکری و معنوی این جبهه را دو مجتهد انقلابی و زمان شناس؛ یکی مطهری زمان و به معنای حقیقی کلمه بصیر ( آیت الله مصباح حفظه الله) و دیگری گوهر پرورش یافته ی محضر علامه طباطبایی (ره) ( آیت الله خوشوقت حفظه الله)، تشکیل می دهند.

- جبهه پایداری ، تشکیلاتی است که ساز و کارهای پوسیده و ناکارآمد حزب های موجود را که تعلقات حزبی و قبیله ای اشان باعث می شود به جای شایسته سالاری ، قبیله سالاری را مد نظر قرار دهند، را قبول ندارد.

- جبهه پایداری ، یکی از مطالبات اصلی اش تبعیت از فرمایشات امری و ارشادی امام خامنه ای حفظه الله است، تجربه ی مجلس هشتم نشان داد که مدل های 5+6 ، 7+8 ، n+m و... دیگر جواب نمی دهد و باید انقلابی وارد مجلس نهم شد.

- جبهه پایداری با مدنظر قرار دادن معنویت ، عدالت و عقلانیت در سایه ی ولایت، اهل تساهل و تسامح در وظایف خود نیست و مسئولیت را یک تکلیف می داند نه یک ابزار برای مقاصد دیگر.

- اعضای اصلی و موثر جبهه پایداری این افتخار را دارند که همه در قبال کودتاگران فتنه گر ایستادند و اهل دو پهلو حرف زدن و سکوت نبودند و هم انحراف در دولت را شناختند و راهشان را از دوست نمایان جدا کردند.

- جبهه پایداری شخصیت محور نیست بلکه اصول محور است به همین دلیل هیچ ضمانتی نیست کسانی که اکنون عضو این جبهه هستند بعدا هم لزوما عضو این جبهه باشند زیرا ملاک حال فعلی افراد است.

- حامیان جبهه پایداری، پابرهنگان انقلابند که از کانون های قدرت و ثروت دورند...


گزارش تحلیلی از آرایش گروه های سیاسی در انتخابات مجلس نهم

رقابت جدی جبهه ها و ائتلاف های انتخاباتی



تبلیغات نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از امروز در حالی آغاز می شود که شاهد حضور گسترده جبهه ها و ائتلاف های مختلف انتخاباتی در این دوره هستیم. ظهور جبهه ها و ائتلاف هایی که حتی تا ساعات پایانی بررسی صلاحیت و آغاز تبلیغات همچنان در حال اعلام موجودیت هستند. در نگاهی به کم و کیف ماهیت خاستگاه این جبهه ها و ائتلاف های انتخاباتی اگرچه بیشترین تکثر را در جناح اصول گرا می توان مشاهده کرد که حاکی از رقابتی جدی در این جریان است اما به رغم حضور نیافتن چهره های شاخص اصلاح طلبان حضور جبهه مردمسالاری، ائتلاف جبهه مردمی اصلاحات، خانه کارگر و شرکت انفرادی اعضای فراکسیون اقلیت مجلس در حوزه های انتخابیه آن ها ترسیم کننده آرایش کلی حضور گروه ها و جناح های سیاسی در انتخابات ۱۲ اسفند می باشد. در ادامه ضمن معرفی جبهه ها و ائتلاف ها حاضر در انتخابات به بررسی تحلیلی این آرایش سیاسی پرداخته ایم.

 

جبهه متحد اصول گرایان

از حدود یک سال قبل چهره هایی در جناح اصول گرا با محوریت جامعتین (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز) فعالیت هایی را برای ارائه فهرستی واحد از اصول گرایان در انتخابات مجلس نهم آغاز کردند. اگرچه در ابتدا محور فعالیت این جمع با تشکیل هیئت ۳ نفره متشکل از حداد عادل، ولایتی و عسگراولادی آغاز به کار کرد و جلساتی را نیز با چهره ها و گروه های اصول گرا برگزار کرد اما برخی مسائل داخلی و اختلاف نظرهای اصول گرایان نشان داد که این هیئت کاری از پیش نخواهد برد و حداقل خانه نشینی ۱۱ روزه احمدی نژاد به طور علنی پایان کار این هیئت را که بعد از نشست حدود ۳۰ چهره شاخص اصول گرا با احمدی نژاد کار خود را آغاز کرده بود به پایان رساند.

انتشار منشور جامعتین و اعلام بایدهای اصول گرایی در این منشور نیز نتوانست کمک زیادی به وحدت اصول گرایان نماید در عین حال با ورود رسمی آیت ا... مهدوی کنی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز به عرصه و تلاش وی برای ایجاد وحدت در بین اصول گرایان برای حضور در انتخابات امیدهایی در این جناح به وجود آمد متعاقب آن کمیته ای به نام کمیته ۸+۷ نفره اصول گرایان (برای تعیین کاندیداهای این جناح) متشکل از اضلاع مختلف این جناح همچون جبهه پیروان، جمعیت ایثارگران و رهپویان، جامعه روحانیت، جامعه مدرسین و جریانی عمدتا از وزرای سابق احمدی نژاد که اکنون منتقد عملکرد او بودند و بعدا با عنوان جبهه پایداری اعلام موجودیت کرد شکل گرفت که جبهه پایداری در اعتراض به ترکیب این کمیته و به گفته آن ها حضور برخی ساکنین فتنه در این کمیته از حضور در آن خودداری کرد.در نهایت کمیته ۸+۷ که اکنون بدون حضور نمایندگان جبهه پایداری عملا به کمیته ۶+۷ تبدیل شده بود فهرستی ۳۰ نفره از کاندیداهای این جبهه در تهران و فهرستی سراسری در دیگر استان ها منتشر کرد که از چهره های شاخص این فهرست که دارای ۲ سرلیست حجت الاسلام ابوترابی فرد و غلامعلی حدادعادل می باشد می توان به احمد توکلی، حسین فدایی، محمدنبی حبیبی، زاکانی، بادامچیان، مصباحی مقدم، الیاس نادران، کوثری، میرکاظمی، باهنر و... اشاره کرد.در آخرین تحول و به رغم انتشار لیست های متعدد در بین اصول گرایان حضرات آیات مهدوی کنی و محمد یزدی با انتشار بیانیه ای رسمی حمایت جامعتین از فهرست جبهه متحد اصول گرایان در سراسر کشور را اعلام کردند.

 

جبهه پایداری

هسته اصلی این جبهه را وزرای سابق احمدی نژاد در دولت نهم و دهم تشکیل می دهند هرچند اعضای شاخص فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس هشتم ازجمله روح ا... حسینیان، علی اصغر زارعی، مرتضی آقاتهرانی و حمید رسایی نیز نقشی بسیار پررنگ در این جبهه دارند حتی دبیر کلی این جبهه با مرتضی آقاتهرانی نماینده تهران در مجلس هشتم می باشد.

کامران باقری لنکرانی وزیر سابق بهداشت سخنگوی این جبهه است. هرچند صفارهرندی نیز در ابتدا در قالب این جبهه فعالیت هایی کرد اما به مرور و با زاویه گرفتن بیشتر جبهه پایداری از جبهه متحد به صف منتقدان جبهه پایداری پیوست از دیگر چهره های شاخص این جبهه می توان بر غلامحسین الهام و صادق محصولی اشاره کرد. جبهه پایداری از آیت ا... مصباح یزدی به عنوان لیدر خود یاد می کند یکی از دلایل اصلی خود را مقابل با ساکتین فتنه و جریان انحرافی می داند هرچند برخی اصول گرایان انتقادهای جدی نسبت به مواضع برخی اعضای جبهه پایداری در قبال جریان انحرافی و حتی عملکرد آن ها در فتنه ۸۸ دارند.اگرچه آیت ا... مصباح یزدی در مراسم اعلام موجودیت این جبهه سخنرانی کردند اما برخی اظهارات اعضای این جبهه مبنی بر لیدری آیت ا... مصباح یزدی در این جریان را رد کرده و ضمن تعریف و تمجید از رویکرد اعضای جبهه پایداری نقش خود را صرفا در حد دادن مشاوره و راهنمایی به اعضای این جبهه عنوان کردند.با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات اما انتقادهای اعضای جبهه پایداری به جبهه متحد اصول گرایان شکل پررنگ تری به خود گرفت و حتی یک تشکل دانشجویی جبهه پایداری ویژه نامه ای را که انتقادهای تندی در آن به برخی چهره های حاضر در جبهه متحد و همچنین آیت ا... مهدوی کنی شده بود را منتشر کرد اگرچه اعضای جبهه پایداری ازجمله روح ا... حسینیان انتشار فهرست جداگانه توسط این جبهه را منوط به نحوه حضور اصلاح طلبان کرده بودند و پس از آن که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در بیانیه ای اعلام کرد که این جبهه انتخابات را تحریم نمی کند اما فهرست نیز ارائه نخواهد کرد جبهه پایداری رسما اعلام کرد لیست مستقل خواهد داد هرچند اختلافات بعدی اعضای این جبهه با جبهه متحد نشان داد احتمالا در صورت ارائه فهرست از سوی اصلاح طلبان شانس ارائه فهرست اعضای این جبهه با جبهه متحد چندان زیاد نبود. جبهه پایداری هم اکنون برای حوزه انتخابیه تهران فهرستی ۳۰ نفره ارائه کرده و بنا به گفته سخنگوی این جبهه در سطح کشور نیز ۱۵۵ نامزد در ۲۴ استان به عنوان کاندیداهای این جبهه معرفی شده اند.مرتضی آقاتهرانی، روح ا... حسینیان، حمید رسایی، قاسم روانبخش زارعی، نبویان، سقای بی ریا، کوچک زاده ازجمله چهره های شاخص در فهرست تهران این جبهه هستند در عین حال حدود ۶ نفر از جمله حداد عادل، مسعود میرکاظمی، اسماعیل کوثری، از چهره های مشترک در فهرست این جبهه با جبهه متحد می باشند. البته این گزینه های مشترک در فهرست هر ۲ جبهه در سطح استان ها بسیار بیشتر از تهران می باشد.

جبهه ایستادگی یا حامیان محسن رضایی

جبهه ایستادگی یا حامیان محسن رضایی با محوریت افرادی چون عبدالحسین روح الامینی، حسن بیادی، سیدمحمود علوی، یدا... حبیبی و ابوالقاسم رئوفیان از چند ماه قبل اعلام موجودیت کرد. بیادی سخنگوی این جبهه این اعلام موجودیت را به انتخابات مرتبط نمی داند و معتقد است این جبهه با هدفی بزرگ تر و آن هم ایستادگی بر آرمان های امام و انقلاب به وجود آمده و از شرایط نامزدهای اختصاصی این جبهه امضای میثاق نامه می باشد. این جبهه اگر تلاش فراوانی را برای ورود به ترکیب جبهه متحد اصول گرایان انجام داد و حتی برخی اخبار مبنی بر دیدار محسن رضایی با آیت ا... مهدوی کنی در این راستا منتشر شد اما در نهایت این جبهه نیز فهرستی مستقل در تهران و برخی شهرستان ها منتشر کرد.فهرست این جبهه در تهران ترکیبی از کاندیداهای اختصاصی این جبهه همچون سیدمحمد علوی، علی عسگری، امیدوار رضایی و چهره هایی از فهرست جبهه متحد، جبهه پایداری و دیگر اصول گرایان می باشد. در عین حال با پایان بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس فارس مدعی شد: سیدمحمود علوی سرلیست این جبهه از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت نشده است.

جبهه بصیرت و بیداری اسلامی

شهاب الدین صدر، نایب رئیس مجلس بعد از باز ماندن از فهرست جبهه متحد اصول گرایان همچون برخی از همتایان خود چون علی مطهری، کاتوزیان و عباسپور، جبهه ای جدید را متشکل از برخی تشکل ها همچون انجمن اسلامی پزشکان، انجمن اسلامی فرهنگیان، جامعه اسلامی کارگران و... بنا نهاد و فهرستی ۳۰ نفره را در تهران اعلام کرد که ترکیبی از چهره های شاخص و متوسط جبهه ها و ائتلاف های دیگر اصول گرا از جمله جبهه متحد و جبهه پایداری است.در فهرست این جبهه نیز افرادی از جمله شهاب الدین صدر، آقاتهرانی، حسینیان، سیدمحمود علوی، سیدمهدی هاشمی، بیژن نوباوه، مرندی، امیدواررضایی و ... حضور دارند.

هرچند با پایان بررسی صلاحیت ها فارس مدعی شد: صلاحیت شهاب الدین صدر به عنوان سرلیست این جبهه توسط شورای نگهبان تایید نشده است.

منتقدان دولت یا «جبهه صدای ملت»

جبهه صدای ملت با باز ماندن افرادی همچون علی مطهری، کاتوزیان و عباسپور از فهرست جبهه متحد اصول گرایان شکل گرفت. این جبهه یک روز پس از اعلام رسمی فهرست جبهه متحد اصول گرایان اعلام موجودیت کرد و با عنوان جبهه منتقدین دولت کار خود را آغاز کرد که سپس نام «صدای ملت» را برای خود برگزید. برخی ها این جبهه را به علی لاریجانی نزدیک می دانند اگرچه رئیس مجلس هشتم تاکنون واکنشی نسبت به این جبهه نداشته است. در فهرست این جبهه علاوه بر علی مطهری که به عنوان سرپرست معرفی شد، نام افرادی چون کاتوزیان، علی عباسپور، سیدابوالحسن نواب، حسن غفوری فرد و رضا حسینی به چشم می خورد.

 

ائتلاف ها و جبهه های تک چهره های شاخص

علاوه بر این، در میان جناح اصول گرا، جبهه ها و ائتلاف های دیگری نیز با محوریت تک چهره های شاخصی که از فهرست جبهه متحد اصول گرایان بازمانده بودند اعلام موجودیت کردند که از جمله می توان به ائتلاف بزرگ اصول گرایان با محوریت حسن غفوری فرد که فهرستی ۳۰ نفره نیز برای تهران منتشر کرده است.جبهه دانشگاهیان به دبیرکلی محمد مرندی، جبهه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با حضور چهره هایی چون سیدابوالحسن نواب، مهدی تسخیری و لاله افتخاری، جبهه حامیان ولایت به دبیرکلی دلاورصیامی و ... اعلام موجودیت کرده و عمدتا فهرست هایی از ترکیب فهرست های گروه های حاضر در انتخابات منتشر کرده اند.

حامیان دولت؟

در این میان، اگرچه برخی جبهه های حاضر در انتخابات از جمله جبهه پایداری را می توان از جدی ترین حامیان دولت دانست، اما به طور مشخص هنوز جبهه یا ائتلافی که عنوان حامی دولت را بر خود نهاده باشد، اعلام موجودیت نکرده و یا ترجیح داده است به صورت چراغ خاموش اقدام یا حداقل تمرکز خود را به جای تهران بر استان ها و شهرهای کوچک معطوف کند.

محبیان: ۳ جریان حامی دولت در انتخابات حضور دارند

در عین حال، امیر محبیان در گفت وگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد دلیل حرکت آرام و چراغ خاموش جریان حامی دولت در فعالیت های انتخاباتی مجلس نهم، اظهار داشت: از لحاظ صوری رئیس جمهور اعلام کرده که در انتخابات شرکت نمی کند، اما مسلم است که هواداران وی از مدت ها پیش وارد شده اند که بخشی از آن ها در قالب جبهه پایداری آشکارا فعالیت می کنند و عده ای هم می خواهند تا بعد از مرحله تایید صلاحیت ها چراغ خاموش حرکت کنند. ضمن آن که این طیف می خواهند در شهرستان های کوچک کار کنند که در آن ها نیاز چندانی به تبلیغات مرسوم نیست و مستقیما می توانند با مردم ارتباط برقرار کنند. وی افزود: در عین حال، استراتژی حامیان دولت همچنان مشخص نیست و باید منتظر مشخص شدن آن ماند.استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: حامیان دولت را به سه جریان می توان تقسیم کرد: یک جریان، جریان «احمدی نژاد آری، مشایی نه» است که جبهه پایداری آن را نمایندگی می کند. جریان دیگر «احمدی نژاد آری، سکوت در مقابل مشایی» است که جبهه حامیان گفتمان انقلاب اسلامی نماد آن است و جریان سوم «هم مشایی هم احمدی نژاد» است که تاکنون رسما اعلام موضع نکرده است.

جبهه مردم سالاری و دیگر گروه های اصلاح طلب

از سوی دیگر، اگرچه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات چند ماه قبل و در بیانیه ای با تاکید بر این که انتخابات را تحریم نخواهد کرد، اعلام کرد: فهرست انتخاباتی نیز ارائه نمی کند اما هر کدام از اعضای گروه های اطلاح طلب که مایل باشند می توانند به صورت انفرادی در انتخابات شرکت کنند، اما برخی گروه های اصلاح طلب از جمله حزب مردم سالاری حضوری پررنگ در این زمینه داشته اند. مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری با تشکیل جبهه مردم سالاری تاکید کرد: این جبهه برای رد این شائبه که اصلاح طلبان در انتخابات حضور ندارند، تشکیل شده است.وی با تاکید بر ضرورت حضور در انتخابات برای جلوگیری از ورود وکیل الدوله ها به مجلس تحریم انتخابات را امری غلط عنوان کرده است. این جبهه فهرستی ۱۵ نفره در تهران شامل چهره هایی چون سیدحسین هاشمی، الهه راستگو، علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده و همچنین برخی چهره های فهرست صدای ملت همچون علی مطهری و حمیدرضا کاتوزیان را منتشر کرده است. کواکبیان همچنین از ارائه فهرستی ۱۰۰ نفره از کاندیداهای این جبهه در سراسر کشور نیز خبر داد. خانه کارگر به دبیرکلی علیرضا محجوب و حضور سهیلا جلودارزاده نیز از جمله تشکل های اصلاح طلبی است که در عرصه انتخابات فعال است. همچنین جبهه مردمی اصلاحات نیز به دبیرکلی حجت الاسلام زارع فومنی نیز با انتشار فهرستی برای سراسر کشور که چهره های اصلاح طلب در آن حضور دارند، از قطعی شدن ارائه فهرستی ۱۸ نفره در تهران خبر داده است. فومنی پیشتر نیز اعلام کرده بود احتمالا فهرستی ۳۰۰ نفره در سراسر کشور منتشر کنیم. نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس هشتم نیز به جز چند نفر آن ها که ثبت نام نکردند و یک نفر که رد صلاحیت شد،از جمله چهره های شاخصی هستند که به صورت انفرادی در حوزه های انتخابیه خود از رقبای جدی برای تصاحب کرسی آن حوزه انتخابیه در مجلس هستند.

تحلیل یک کارشناس از بروز و ظهور جبهه ها و ائتلاف های انتخاباتی

رضا واعظی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت وگو با خراسان، در ارزیابی خود از تکفر جبهه ها و ائتلاف های انتخاباتی اظهار داشت: علت ظهور و بروز این فهرست ها را نمی توان در مسائل اجتماعی دانست، چرا که خیلی از این ها از یک طیف و گروه هستند. اما به دلیل یک سری اختلاف نظرهای شخصی و سلیقه ای و کلنی جدیدی را در عرصه سیاست تشکیل داده اند.در جامعه ما به دلایل مختلف هیچ گاه حزب شکل نگرفته است. بنابراین تشکیل این جبهه ها و بلوک های سیاسی را می توانیم حاصل نوعی سلیقه فردی و یا گروهی و جمعی بدانیم. به خصوص زمانی که بازی برای کسب قدرت تا حدی پررنگ تر می شود، ظهور و بروز آن تشدید می شود.وی افزود: این درحالی است که به نظرم ائتلاف و جبهه های شکل گرفته در آینده دچار فرسایش می شود و چه بسا دوباره به یکدیگر نزدیک شوند؛ چون به لحاظ مبنایی اختلاف ندارند و نماینده تفکری هستند که در دوران خودشان شکل می گیرد.این ائتلاف ها و جبهه ها بیشتر حکم یک خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی دارند و بی گمان هم اگر انتخاباتی نباشد، نمودی در جامعه نخواهند داشت.

بخش عمده ای از اصلاح طلبان با چراغ خاموش حرکت می کنند

این کارشناس در پاسخ به این سوال که فعالیت اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: اصلاح طلبان چند دغدغه اساسی برای حضور در انتخابات داشتند؛ دغدغه اول آن ها این بود که به دلیل تحرکاتی که در سال ۸۸ صورت گرفت اگر در انتخابات حاضر شوند، از سوی جامعه مورد اقبال قرار نمی گیرند و به وسیله مردم از عرصه حذف می شوند و جایگاهی نخواهند داشت.بنابراین با عنوان این که نمی خواهند در انتخابات شرکت کنند، ترجیح دادند به لحاظ پایگاه اجتماعی، دست خود را رو نکنند. اگر اصلاح طلبان به طور شفاف و جدی وارد میدان می شدند، امکان تشخیص وزن سیاسی و اجتماعی آن ها وجود داشت.دغدغه دیگر اصلاح طلبان این بود که وزن اجتماعی شان رو نشود تا جامعه آن ها را عقب نزند. به عبارت دیگر تا زمانی که محک نخورده اند، طرف مقابل احساس می کند که آن ها دارای پایگاه اجتماعی هستند. به همین دلیل اصلاح طلبان به این جمع بندی رسیدند که به صورت محسوس وارد انتخابات نشوند؛ اگرچه در اصل انتخابات حضورشان در صحنه به خوبی دیده می شود. واعظی تاکید کرد: بخش عمده ای از اصلاح طلبان با چراغ خاموش حرکت می کنند. آن ها با این شیوه به دنبال این هستند که اگر مشارکت کم بود آن را به حساب حضورنیافتن خود بگذارند و بگویند حضور نداشتن ما باعث شده است میزان مشارکت کم باشد.درحالی که این گونه نیست و مشارکت یا مشارکت نیافتن مردم بستگی به حضور یک طیف یا چند طیف ندارد.سابقه انتخابات در کشورمان موید این مطلب است. ما در انتخابات مجلس هفتم در اوج تبلیغات منفی علیه انتخابات، حدود ۵۱ درصد میزان مشارکت داشتیم.آن دوره مصادف بود با تحصن نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم به همراه تحریم ها و تهدیدهای خارجی همواره به طور متوسط مشارکت مردم در انتخابات مجلس ۵۰درصد بوده است.بنابراین در حوزه مشارکت، اصلاح طلبان به دنبال این هستند که میزان کاهش احتمالی مشارکت را به حساب خودشان بگذارند.

مردم نگاه عملگرایانه دارند

این کارشناس اظهار داشت: این درحالی است که مردم به جبهه گرایی ها کاری ندارند. نگاه مردم نگاه عملگراست. مردم ما اگر احساس کنند طیف های سیاسی به دنبال اعمال صحیح برای پیشبرد امور هستند، آنها نیز سر ذوق می آیند و در عرصه حاضر می شوند.ضمن این که نگاه مردم در انتخابات نگاه به مصالح ملی است. این کارشناس درباره جبهه صدای ملت یا منتقدان دولت نیز گفت: هنوز مشخص نیست که جبهه متحد اصول گرایان در این دوره چگونه عمل کرده و در ادامه می خواهد چگونه عمل کند؟ درحالی آقای مطهری، کاتوزیان و عباسپور از فهرست این جبهه حذف شده اند که فردی مثل آقای توکلی با همان ویژگی ها در فهرست جبهه متحد قرار گرفته است.ضمن این که این نقد هم وارد است که تصمیم گیران کمیته های جبهه متحد چه در استان ها و چه در مرکز خودشان ذی نفع هستند.وی در عین حال تاکید کرد: اگر جبهه متحد اصول گرا به بازسازی جدی نپردازد در انتخابات ریاست جمهوری آینده دچار چالش جدی خواهد شد و آن جاست که انشقاق جدی ایجاد می شود.وی اضافه کرد: ضروری است که جبهه متحد اصول گرایان از ظرفیت بزرگسال خود بیشتر استفاده کند.

متوسط میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس حدود ۶۰درصد بوده است

واعظی درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات نیز گفت: اگر این مسئله را بر مبنای تجربیات گذشته ارزیابی کنیم، باید گفت که متوسط مشارکت مردم در انتخابات مجلس نیز زیر ۶۰درصد بوده است.ما بیشترین مشارکت را در انتخابات مجلس در مجلس پنجم داشتیم که حدود ۷۱ درصد بود و کمترین مشارکت را در مجلس هفتم داشتیم که حدود ۵۱درصد بود. بنابراین می توان از هم اکنون پیش بینی کرد که بالای ۵۵درصد مشارکت خواهد بود و هرچه فضا داغ تر باشد به این میزان اضافه خواهد شد.اگر میزان مشارکت در انتخابات ۶۰درصد باشد این به منزله یک مشارکت کاملا حداکثری است.چون در کشور ما مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری به مراتب بیشتر از انتخابات مجلس یا انتخابات شوراهاست چرا که نگاه جامعه ما بیشتر از این که منطقه ای و محلی باشد، ملی است.بنابراین نباید میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را با انتخابات مجلس یکی دانست.


نظرات 3 + ارسال نظر
پدر بزرگ سه‌شنبه 9 اسفند 1390 ساعت 08:51 http://eag.blogsky.com

خدا قوت !

رهجوی ولایت سه‌شنبه 9 اسفند 1390 ساعت 13:36 http://rahjoyanevelayat.mihanblog.com/

سلام الللهم الرزقنا توفیق الشهاده فی سبیلک
واقعا ازتون ممنونم از این شعر کوتاه ولی بیار پرمعنا
چشم اگر امام زمان کمک کنند خاری خواهم شد در چشم دشمنان آقا
ممنون از حضورتون
اگه میشه لطفا توی وبم ثبت نام کنید تا هر وقت آپ شدم بهتون خبر بدم
یامهدی

فدایی امام خامنه ای سه‌شنبه 9 اسفند 1390 ساعت 18:53 http://www.emamevelayat.blogfa.com

سلام

ممنون از حضورتون شما نیز لینک شدید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد